Aktaş, Ahmet Turan
Aktaş, Fatma
1955 yılında Sivas ilinin Yıldızeli ilçesinde doğan Ahmet Turan Aktaş'ın çocukluğu yokluk içinde geçer. Babasının çobanlık yaptığını ve eve çok az geldiğini belirtir. 13 yaşında Kayseri’ye çalışmaya gider ve bir sene kahvehanede çalışır. Bir sene sonra köye dönerek kazandığı parayı babasına verir. 15 yaşında evlenir ve 1976 yılında çalışmak üzere İstanbul’a gider. Bir sene sonra Kayseri’de çalışmaya başlar ve 1978 yılında askere gider. Askerlik dönüşü Sivas'a yerleşip seyyar satıcılık yapar. Bir süre sonra bir dükkan açan Aktaş, dükkanı soyulunca başından geçenleri ve hapse giriş sürecini anlatır. 10 yıl 5 ay hapis cezası aldığını, 1980 İhtilali döneminde cezaevinde olduğunu ve Turgut Özal Cumhurbaşkanı iken çıkan afla serbest bırakıldığını söyler. Cezaevinden çıkınca İstanbul’a döner. Aktaş, görüşmede İstanbul’da yaptığı işleri, kaldığı yerleri ve kurduğu yeni hayatı anlatır.
Cezaevi
Sivas (Türkiye)