Bahadır, Mehmet
Karatoprak, Sümeyra
1941 yılında Trabzon ilinin Vakfıkebir ilçesine bağlı Çamlık köyünde doğan Mehmet Bahadır, küçük yaşta annesini kaybeder. İki erkek ve dört kız kardeşi vardır. İlkokulu Çamlık İlkokulu'nda, ortaokulu ise Beşikdüzü Ortaokulu’nda okur. Yazın çalıştığını ve kazandığı parayla okul malzemelerini aldığını söyleyen Bahadır, maddi olanakların yetersizliği nedeniyle yaşadığı sıkıntıları anlatır. Ortaokul bitince Karabük’te sanat okuluna başlar ve aynı zamanda demir çelik fabrikasında çalışır. Sanat okulundan mezun olunca askere gider, askerliğini İzmir’de tren İstasyonu Ulaştırma Bölge Komutanlığı’nda yazıcı olarak yapar. 10 sene polislik yaptıktan sonra Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’na girer ve reklam şefliği yapar. Görücü usulü ile evlenen Bahadır'ın 4 çocuğu olur. Emekli olduktan sonra bir dükkan açarak çaycılık yapar.
Yoksulluk
Mehmet Bahadır ile sözlü tarih görüşmesitr_TR