Şahin, Hilmi
Vural, Sümeyye
1934 yılında Antalya ilinin Akseki ilçesinde doğan Hilmi Şahin, beş çocuklu bir ailenin dördüncü çocuğu olarak dünyaya gelir. İlkokulu Akseki’de okuyan abisi ortaokula devam etmek isteyince Akseki’de ortaokul olmadığı için Konya’ya taşınırlar. Babası dönemin toplumsal şartlarından dolayı en büyük ablasını okutmaz. Diğer ablası ise Şahin’den 3 yaş büyüktür ve okula birlikte başlarlar. Ablasıyla aynı sınıfta okuduğunu, okula beraber gelip gittiklerini ve başarılı birer öğrenci olduklarını anlatır. Siyasi koşullar nedeniyle yaşanan baskı ve yasaklara değinir. Ekonomideki dar boğaz nedeniyle birçok gıda malzemesi karneyle satılmaktadır. Büyüdüğü evin özelliklerinden bahseden Şahin, evlerde elektrik ve su olmadığını ifade eder. Sanat okulunu bitirdikten sonra yedek subay olarak Polatlı’da askerliğini yapar. Askerlik dönüşü Sümerbank alım-satım mağazasında işe başlar. 1959 yılında evlenir ve üç çocuğu olur.
Kıtlık
Gıda Karnesi