Irmak, Nurhal
Görüşmenin yapıldığı yıl 70 yaşında olan Nurhal Irmak’ın ailesi, İzmir ilinin Seferihisar ilçesine Kurtuluş Savaşı yıllarında gelir. Oğlu Çağan Irmak’ın yönettiği Dedemin İnsanları adlı filmin kendi ailesinin hikayesini anlattığını, filmi izlerken çok duygulandığını ifade eder. Dedesinin tuhafiyeci dükkanını sırasıyla babası, erkek kardeşi ve kendisi devralır. Esnaflığın usulüne ve adetlerine değinen Irmak, ilçedeki tek manifaturacı dükkanda pek çok ürün sattıklarını söyler. Daha sonra filmde de işlenen komşuluk ilişkilerine değinir. 14 Ağustos Deniz Bayramı'nı, Hıdırellez kutlamalarını ve nişan, düğün gibi eğlenceleri anlatır. Son olarak yine filmde konu edilen bazı hususlarla değinir.
Seferihisar Belediyesi
Irmak, Çağan