Turan, Ümit
1941 yılında İzmir’de doğan Ümit Turan, İzmir iline bağlı Seferihisar ilçesinde en çok sevilen eğitimcilerden Engin Turan’ın eşidir. Anne tarafı Mora’dan göç eden Turan’ın baba tarafı ise ilçenin yerlilerindendir. Anne tarafındaki büyükler Rumca anlaşmaktadır. Anne ve babasından bahsederken aile içi ilişkilerden evde pişirilen yemeklere kadar birçok konuya değinir. Sinema, tiyatro, kadınlar matinesi yanında 11 Eylül Kurtuluş Şenlikleri, mandalina şenliği gibi eğlenceleri de anlatır. Son olarak eşi Engin Turan’dan ve nasıl bir eğitimci olduğundan bahseder.
Seferihisar Belediyesi
Giyim