Tümkor, Berra
Ekinci, Bilge
1936 yılında Zonguldak’ta doğan Berra Tümkor’un çocukluğu İzmit’te geçer. Babası kağıt fabrikasında ambar memuru olarak çalışır. İzmit’te iki katlı ahşap bir evde yaşadıklarını, fayton kullandıklarını, evlerde elektrik ve su olmadığını anlatır. Adapazarı’nda ortaokul ve lise olmadığı için öğrencilerin trenle İzmit’e geldiğini belirtir. Ortaokulda kız erkek bütün öğrencilerin kasket takmak zorunda olduğunu, 5. sınıfta bitirme imtihanları yapıldığını ve öğrencilerin sözlü olarak sınava tabi tutulduğunu anlatır. Liseden sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü kazanır. Sınıftaki 4 kız öğrenciden biri olan Tümkor, eğitim hayatı boyunca kiralık bir odada kalır ve yatılı bir okulda muallim muavinliğini yaparak harçlığını çıkartır.
Sokak Satıcıları
Sinema