Uçkan, Nasrettin
Uçkan, Şemsettin
1961 yılında Bitlis ilinin Şirvan ilçesinde doğan Nasrettin Uçkan, ailesinin Irak’ın Azizan bölgesinden gelip Bitlis’e yerleştiğini belirtir. Din eğitimini köyde alan Uçkan, küçük yaşta camiye gitmeye başlar. Hayvancılıkla uğraşır ve çiftçilik yapar. Çocukluğunda köylerinde yol yoktur ve ulaşım hayvanlarla sağlanır. 1980 yılından itibaren köyde ulaşım motorlu taşıtlar ile yapılmaya başlar ve köye elektrik bağlanır. Köyde tarıma uygun alanlar çok olmadığı için, geçimini sağlamak üzere 13 sene Van’da mevsimlik işçi olarak çalışır. 2003 yılında yerleştiği İstanbul’da da çeşitli işlerde çalışır.
Van (Türkiye)tr_TR
Bediüzzaman Said Nursitr_TR