Kutulu, Huriye
http://hdl.handle.net/20.500.11834/2041
Bu görüşme, Onur Ulutaş koordinatörlüğünde Nilüfer Belediyesi bünyesindeki Sözlü Tarih ve Araştırma Projesi 1 başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 161’dir.tr_TR
Huriye Kutulu, 1943 yılında doğar. Görüşmede Yunan işgali ve Kurtuluş Savaşı ile ilgili büyüklerinden dinlediklerini anlatır. Çocukluk döneminde aşık ve hüt gibi oyunlar oynarlar. Yokluk nedeniyle kıyafetlerine sürekli yama yaptıklarını ve okula takunya ile gittiklerini anlatır. Okula giderken çanta yerine annesinin diktiği keseyi kullanır. Düğün adetlerinden bahseden Kutulu, düğünlerin cuma günü başlayıp pazar akşamı bittiğini anlatır. Cuma günü gelin hamamı, cumartesi kına gecesi, pazar günü ise gelin alma yapılır. Köylerinde yaygın olan yatı geleneğinden bahseder ve Çekirge hamamına gittiklerini anlatır. Hıdrellez kutlamalarında ise nişanlılar birbirlerine hediyeler alırlar.
Nilüfer Belediyesi
Çocuk Oyunları