Mandıracı, Hulusi
1955 yılında Bursa’da doğan Hulusi Mandıracı'nın dedesi, baskılardan dolayı Bulgaristan’dan göç eder. Ailesi tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlar. İlkokuldan sonra 11 yaşında çalışmaya başlar. Önce nikelaj ve torna işinde daha sonra ise dokuma tezgahlarında çalışır. 1994 yılında kadar tekstil sektöründe görev yapar. 1994 yılında belediye meclis üyesi seçilir. 1989 yılında Beşevler mahalle olur ve sanayileşmenin artmasıyla dokusu değişmeye başlar. Gençlik yıllarında futbolla ilgilenir. Geleneklerden bahseden Mandıracı, asker uğurlamada yapılan eğlenceleri anlatır. Beşevler’in 1960’larda 40-50 hanelik nüfusu olduğunu, nüfusun 1970'li yılların ortasından itibaren arttığını belirtir. Beşevler’de sanayileşme ve şehirleşme sürecinde yaşananlardan bahseder.
Nilüfer Belediyesi
Çocukluk Dönemi