Emeği GeçenlerParmaksız Yelsalı, Pınar Melis (derleyen)
Yayın Tarihi2012-12
Künye BilgisiNeye yarar hatıralar?: bellek ve siyaset çalışmaları. derleyen Pınar Melis Yelsalı Parmaksız. İstanbul: Phoenix, 2012.tr_TR
ÖzetToplumlar neyi hatırlar? Nasıl hatırlar? Geçmişe referans vermeyen bir bugün ve yarın mümkün olmadığına göre, geçmiş nasıl kurulur? Hatıralar, neye yarar? Hatırlama ve unutma üzerine düşünmek, tarihe ve topluma olduğu kadar siyasete bakışımızı da dönüştüren bir etki yaratıyor. Bir süredir bellek, bireyin zihinsel kapasitesi ya da geçmişin tarihsel temsili olmanın ötesinde, sosyal ve siyasal ağların dönüştürdüğü, dönüştürürken bir yandan da kurduğu söylemsel ve simgesel bir alana referansla ele alınıyor. Neye Yarar Hatıralar? Bellek ve Siyaset Çalışmaları, hatırlama ve unutmanın Türkiye’de toplumu ve siyaseti kuran ve dönüştüren tezahürlerini ele alıyor. Bunu yaparken de toplumsal ve siyasal olana yaklaşım tarzları üzerinde yeniden ve bu kez hatırlamanın ve unutmanın imkanları çerçevesinde düşünmeyi öneriyor.tr_TR
YayınlayanPhoenix Yayınevitr_TR
Anahtar KelimelerToplumsal Hafızatr_TR