Özçakır, Albert
29.09.1935 tarihinde Bursa'da doğan Albert Özçakır'ın ailesi 1492 yılında dini baskılar nedeniyle İspanya'dan Osmanlı topraklarına göç eder. Çocukluk yıllarında Bursa'nın emniyetli bir yer olduğunu belirtip komşuluk ilişkileri üzerinden sosyal yaşama da değinir. Özçakır, ortaokulu bitirdikten sonra sarraflık yapan babasına yardım etmeye başlar ve ilerleyen yıllarda kendi işini kurar. 1958 yılındaki büyük yangında bütün varlıkları kül olur. Bu dönemde Adnan Menderes'in, çarşı esnafını ihya edecek yardımlarda bulunduğunu ancak babasının bu yardımı kabul etmediğini anlatır. Son olarak hem esnafın hem de alıcının ahlaklı olması gerektiğini aksi takdirde Çarşı içinde huzur ve düzenin bozulacağını vurgular.
Çarşılar
Saygı