Yemişçi, Abdülaziz
http://hdl.handle.net/20.500.11834/1872
Bu görüşme, Aziz Elbas ve Ahmet Erdönmez koordinatörlüğünde Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Bursa Araştırmaları Merkezi tarafından Çarşının Öyküsü projesi başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 170'dir.tr_TR
1926 yılında doğan Abdülaziz Yemişçi, ilkokulu bitirdikten sonra bir süre dönerci çırağı olarak çalışır. 1952 yılında evlenip kendi işini kurar. Eskiden dükkan açmanın kolay olmadığını öncelikle her çırağın ustasının yanında pişmesi gerektiğini ifade eder. Çırakların her türlü zorluğa karşı eğitildiğini ve kendisinin de böyle yetiştirildiğini söyleyen Yemişçi, günümüzde usta-çırak ilişkisi adetinin kaybolduğunu belirtir. Son olarak Çarşı esnafının hem kendi aralarında hem de müşterilerle kurdukları ilişkilere değinir.
Esnaflar
Saygı