YazarBöke, Pelin
Yayın Tarihi2006-10
Künye BilgisiBöke, Pelin. İzmir 1919-1922: tanıklıklar. İstanbul: Tarih Vakfı Yurt Yayınları, 2006.tr_TR
Özet'...Yunan ilk geldiğinde 1335'te, biz beş altı yaşlarındaydık. Onların en güvendikleri bir asker vardı, Venzon askeri. Kızların ateş pilesi entarileri var ya, şuraya kadar gelir, ayaklarında kırmızı ayakkabı, aynı Ödemiş efeleri gibi püsküller...' '...Üç buçuk yıl [Yunan] içerdeyken, bir meyhane vardı, Yorgi'nin meyhanesi, kahveciydi o muhitte. Şalvarlı. Fakat çok yardım yaptı o Türklere. Gavur [askeri] gelince [meyhaneye] hade more, burada bir şey yok [derdi]...' '...Hatice'nin babası, o vakit muhtardı, Yunan bayrağı astı onun düğününde. Karakoldaki [askerleri davet etti], gavur oynarmış, 'benim babam yedi bir Türko, ben de yiycem bir Türko' diye oynarmış gavur...'tr_TR
YayınlayanTarih Vakfı Yurt Yayınlarıtr_TR
Anahtar KelimelerKurtuluş Savaşıtr_TR