Foça, Necati
Müftüoğlu, Deniz
Birinci, Melike
Gözeci, Burcu
http://hdl.handle.net/20.500.11834/1689
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Sarıyer ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 11'dir.tr_TR
İstanbul ilinin Sarıyer ilçesine bağlı Yeniköy semtinde doğan Necati Foça’nın baba tarafı Karadenizlidir. Çocukluğunda arkadaşlarının hepsinin ya Ermeni ya da Rum olduğunu söyleyen Foça, 6-7 Eylül Olayları sırasında Yeniköy’ün de darmadağın edildiğini söyler. Olayların patlak verme nedenini ve detayları da aktarır.tr_TR
Necati Foça ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
İstanbul; T.C.; Erkek; Denizcitr_TR
Türkiye, İstanbul, Sarıyertr_TR
Müftüoğlu, D., Birinci, M., Gözeci, B.. "Bir ayağım İstinye, bir ayağım Yeniköy.". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 10 Sarıyer.tr_TR