Ocaksönmez, Melih
Akkaya, Metehan
Gülsün, Büşra
Doğan, Tarık
Kaya, Nilay
Şenkal, Seray
http://hdl.handle.net/20.500.11834/1687
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Sarıyer ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 11'dir.tr_TR
1933 yılında İstanbul ilinin Beyoğlu ilçesine bağlı Kasımpaşa semtinde doğan Melih Ocaksönmez’ın çocukluğu Kulaksız’da geçer. İstanbul Üniversitesi’nde iktisat üzerine eğitim alır. Gençliğinde çok güzel arkadaşlıkları olduğunu söyleyen Ocaksönmez, kadın-erkek ilişkilerine de değinir. İstanbul boğazının buzlarla dolduğu 1953-1954 kışını da yaşar. Emirgan’a yerleştikten sonra Rum ve Ermeni komşuları olur. 6-7 Eylül Olayları’na kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını söyler. Olayların yaşandığı gün Taksim’e giden Ocaksönmez, İstiklal Caddesi’nde gördüklerini aktarır.tr_TR
Gençliktr_TR
Kahvehanelertr_TR
Kadın Erkek İlişkileritr_TR
Melih Ocaksönmez ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1933, İstanbul; T.C.; Erkek; Bakkaltr_TR
Türkiye, İstanbul, Sarıyertr_TR
Akkaya, M., Laurent, M., Yiğit, B., Birinci, Y., Gülsün, B., Doğan, T., Kaya, N., Şenkal, S.. "Yahya Kemal ve arkadaşları da en çok Çınaraltı'nda otururlardı.". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 10 Sarıyer.tr_TR