Alper, Yüksel
16.08.1955 tarihinde Bursa ilinin İznik ilçesine bağlı Müşküle köyünde doğan Yüksel Alper, 27.11.1973 tarihinde Merinos Fabrikası’nda çalışmaya başlar. 6 ay planlama dairesinde çalıştıktan sonra nezaretçi yetiştirme kursuna gider ve tarama dairesinde nezaretçi usta muavini olarak görev yapar. 1991 yılında sendika iş yeri temsilcisi olan Alper, çalıştığı yıllara dair bazı anılarını aktarır. Fabrikada üretilen kumaş hakkında bilgi verdikten sonra fabrikanın kuruluş yıllarına dair bildiklerine değinir.
tur
Fabrikalar