Kemikmekik, Necati
Güney, Resmiye Nur
1934 yılında Bursa’da doğan Necati Kemikmekik, 1958 yılında Merinos Fabrikası’nda çalışmaya başlar. Fabrikaya girmeden önce baba mesleği olan havluculuğu yaptığını ancak Bursa yangınından sonra bu mesleğin artık bittiğini söyler. Uludağspor’da futbolcu olduğu dönemde bir arkadaşının aracılığıyla Merinos’ta işe başlar ve bir yandan da fabrikanın inşaat bakım bölümünde çalışır. 1976’dan sonra iplik puantörlüğü bölümüne geçen Kemikmekik, çalışma şartlarından, aldıkları ücretlerden ve fabrikanın düzenlediği organizasyonlardan bahseder.
tur
Fabrikalar