Sakaryalı, Orhan
Savur, Hilal
Gürsoy, Gizem
Şenol, Emre
Yücel, Seray
Yıldırım, Aslıhan
http://hdl.handle.net/20.500.11834/1619
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Üsküdar ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 12'dir.tr_TR
24.03.1949 tarihinde İstanbul ilinin Üsküdar ilçesinde dünyaya gelen Orhan Sakaryalı, çocukluk döneminden bahsederken oynadıkları oyunlara da değinir. İlçeye ulaşımın nasıl sağlandığını anlatan Sakaryalı, arkadaşlarıyla sık sık Moda’ya ve Salacak’taki, ünlü şarkıcıları ağırlayan gazinoya gittiklerini söyler. Komşuluk ilişkilerinin ve saygı anlayışının değiştiğine vurgu yapan Sakaryalı, gençlik yıllarında kadın-erkek ilişkilerinin nasıl olduğundan da bahseder.tr_TR
nfo:eu-repo/semantics/embargoed-Accesstr_TR
Kadın Erkek İlişkileritr_TR
Orhan Sakaryalı ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
24.03.1949, İstanbul; T.C.; Erkektr_TR
Türkiye, İstanbul, Üsküdartr_TR
Savur, H., Gürsoy, G., Şenol, E., Yücel, S., Yıldırım, A.. "Çok cefakar olması lazım insanların birbirlerine". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 06 Üsküdar.tr_TR