Bal, Türkan
Abut, Ayşegül
Işık, Göksun Rüya
Saygılı, Sertan Deniz
Şensoy, Büşra
Özdoğan, Umut Yiğit
http://hdl.handle.net/20.500.11834/1616
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Üsküdar ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 12'dir.tr_TR
1978 yılında Ankara’da doğan Türkan Bal, evlendikten sonra 22 yaşında İstanbul’a taşınır. Üsküdar ilçesinin tarihi hakkında bilgiler verir. İlçenin havasının ve denizinin güzelliğinden bahseder. Beylerbeyi’ndeki açık hava sinemalarına giderek, Boğaz’da düzenlenen yarışmalara katılarak eğlendiklerini; bunlar dışında gazino eğlencelerinin de olduğunu söyler. Özellikle Çengelköy’de ve Kuzguncuk’ta bulunan kiliseleri anlatırken farklı kültürlerin ve dinlerin nasıl bir arada yaşayabildiğine dair örnekler verir.tr_TR
Boğaziçi (İstanbul, Türkiye)tr_TR
Türkan Bal ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1978, Ankara; T.C.; Kadın; Hamamcıtr_TR
Türkiye, İstanbul, Üsküdartr_TR
Abut, A., Işık, G. R., Saygılı, G. R., Şensoy, B., Özdoğan, U. Y. "Burası kadar beni mutlu eden başka bir yer yok". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 06 Üsküdar.tr_TR