Kavak, Sarkis
Öztürk, Yakup
Talaslıoğlu, Avedis
Ceheryan, Arda
Ablay, Karolin
Abanolyan, Nadin
http://hdl.handle.net/20.500.11834/1611
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Üsküdar ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 12'dir.tr_TR
1944 yılında Erzincan ilinin İliç ilçesine bağlı Altıntaş köyünde doğan Sarkis Kavak, 8 yaşında babasını kaybettikten sonra çalışmaya başlar. 1960 yılında geldiği İstanbul’u anlatır. İlçeye ulaşımın tramvaylarla yapıldığını söyler. İlçedeki eğlence hayatından bahsederken sinema ve gazinolara da değinir. Komşuluk ilişkilerinin çok iyi olduğunu, eğlence ve düğünlerin hep beraber kutlandığını belirtir.tr_TR
Sarkis Kavak ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1944, Erzincan; T.C.; Erkek; Emeklitr_TR
Türkiye, İstanbul, Üsküdartr_TR
Öztürk, Y., Talaslıoğlu, A., Ceheryan, A., Ablay, K., Abanolyan, N.. "Bu yakanın bir Üsküdar'ı bir de Kadıköy'ü vardır". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 06 Üsküdar.tr_TR