Yılmaz, İsmail
http://hdl.handle.net/20.500.11834/1577
Bu görüşme, Aziz Elbas ve Ahmet Erdönmez koordinatörlüğünde Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Bursa Araştırmaları Merkezi tarafından Geçmişten Günümüze Elbeyli projesi başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 15'tir.tr_TR
1967 yılında Bursa'nın İznik ilçesine bağlı Elbeyli’de doğan İsmail Yılmaz, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ni bitirdikten sonra yüksek lisansa devam ederken Devlet Su İşleri (DSİ) İznik İşletme Bakım Başmühendisliği'nde işe başlar. 13 yıl burada çalıştığını söyleyen Yılmaz askerlikten sonra memurluk sınavına girer ve 1996’da Elazığ’a atanır. Orada 1 yıl kaldıktan sonra tekrar İznik’e dönüp Bursa 1. Bölge Personel Eğitim Şube Müdürü olarak göreve başlar. 2009 yerel seçimlerinde İznik Belediye Başkanlığı'na aday olan Yılmaz, kazanamayınca BUSKİ Genel Müdür yardımcısı olarak görevine geri döner. Evli ve 3 çocuk babası olan Yılmaz, kısaca ailesinin kökeninden bahseder. Sonrasında bölgenin önemli geçim kaynaklarından olan müşküle üzümünün nerelerde yetiştirildiği ile ilgili bilgiler verir. Köyün ekonomisinde büyük rol oynayan bu üzümün yerini günümüzde zeytin, şeftali, kiraz ve kısmen elma, armut gibi ürünlere bıraktığını dile getirir. Yılmaz son olarak düğünlere ve düğün adetlerine değinir.
Ekonomik Yapı
İsmail Yılmaz ile sözlü tarih görüşmesitr_TR