Bodur, Abdullah
Güleç, Özer
Bütün, Cengiz
Beşli, Fahrettin
http://hdl.handle.net/20.500.11834/1572
Bu görüşme, Aziz Elbas ve Ahmet Erdönmez koordinatörlüğünde Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Bursa Araştırmaları Merkezi tarafından Geçmişten Günümüze Elbeyli projesi başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 15'tir.tr_TR
1947 yılında Bursa ilinin İznik ilçesinde doğan Abdullah Bodur, çocukluğundan bahsederek başladığı konuşmasına öğrenim durumu ile ilgili bilgiler vererek devam eder. Köyde yakın çevresi ile ilgili ilişkisini ve komşuluklarını anlatan Bodur, düğünlerden ve düğün adetlerinden de kısaca bahseder. Askere gidene kadar ilgilendiği ticari faaliyetleri anlatarak 1980’lerden önce köyde kuru tarım yapıldığını, 1980 sonrasında sulama kanalının yapılmasıyla her türlü mahsul yetiştirildiğini söyler.
Çocukluk Dönemi
Bursa (Türkiye)