Aksan, Naciye
Aksan, Salih
http://hdl.handle.net/20.500.11834/1559
Bu görüşme,Ümraniye Belediyesi tarafından Bir Yastıkta 40 Yıl başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 25'tir.tr_TR
1936 yılında İstanbul’da doğan Naciye Aksan ile 1934 yılında Erzincan’da doğan Salih Aksan çifti tanışma hikayelerini detaylarıyla aktarmaktadır. Yaşları küçük olduğu için Naciye Hanım’ın ailesi evliliklerine sıcak bakmaz. Eşini 16 yaşındayken aldığını söyleyen Salih Bey, eşinin yemek yapmayı sonradan öğrendiğini ifade eder. Askere giderken Naciye Hanımı annesinin yanına bırakan Salih Bey, askerlik yıllarındaki mektuplaşmalarından da bahseder. Çocuklarını nasıl yetiştirdiklerine de değinen Aksan çifti, saygı ve sevginin yanında paranın da önemli olduğunu vurgular.
Ümraniye Belediyesi
Boşanmatr_TR