Tobay, Zekiye
Tobay, Ahmet
http://hdl.handle.net/20.500.11834/1557
Bu görüşme,Ümraniye Belediyesi tarafından Bir Yastıkta 40 Yıl başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 25'tir.tr_TR
İkisi de 1947 yılında, Ordu’da doğan Zekiye ve Ahmet Tobay çifti, 1969 yılında evlenir. Zekiye Hanım bir yandan terzi dükkânında kocasına yardım ederken bir yandan da 4 çocuğu ile ilgilenir. Evlendikten sonra liseye başlayan ve eşinin de yardımıyla bir sene içinde bitiren Ahmet Bey, saadetin parayla ilgili olmadığını ve mutlu bir evliliğin ancak İslam peygamberi Hz. Muhammed’in hayatı örnek alınırsa söz konusu olabileceğini söyler. Büyüklerin, gençlerin ilişkisine müdahale etmemesi gerektiğini söyleyen Tobay çifti, ailelerin de birbirini tanıması gerektiğini de vurgular.
Ümraniye Belediyesi
Boşanmatr_TR