Emeği GeçenlerAslan, Şükrü (derleyen)
Künye BilgisiHerkesin bildiği sır: Dersim. derleyen Şükrü Arslan. İstanbul: İletişim, 2010.tr_TR
ÖzetTunceli’nin hakiki/otantik adı Dersim, artık daha sık telaffuz ediliyor. Dersim adının değiştirilmesine, dahası yasaklı bir kelimeye dönüşmesine yol açan 1938 kıtali, bir zamandır Türkiye’nin gündeminde. Sadece coğrafyasıyla değil, özel kanunuyla, on yıllardır süren tedbirlerle “kapatılmış” Dersim, herkesin bildiği bir sır, aslında. Şükrü Aslan’ın hazırladığı kapsamlı derlemede, Tunceli’nin/Dersim’in sadece acılı tarihine değil, toplumsal yapısına, ekonomisine, ekolojisine, etno-dinsel mirasına, diline, müziğine, kültürüne, Almanya’daki Dersim diasporasına ilişkin yazılar da yer alıyor. Gündelik hayata ilişkin canlı gözlemlerle, Tunceli’de “büyümenin” ve nüfus cüzdanında “Tuncelili” yazmasının anlamı üzerine tanıklıklarla birlikte…tr_TR
Dizi KaydıMemleket Kitapları;15
Anahtar KelimelerTunceli (Türkiye)tr_TR