Aslan, Hüseyin
1959 yılında Bayburt’ta doğan Hüseyin Aslan, Erzincan’a eğitim maksadıyla gelir ve daha sonra ailesi de Erzincan’a yerleşir. Eğitim hayatını ve özellikle ortaokul yıllarını anlattıktan sonra Erzincan’daki kültürel faaliyetlerden ve bu faaliyetlere katkıda bulunan kurum ve kişilerden bahseder. Aslan, 1992 Depremi’nin yol açtığı sosyal, psikolojik ve ekonomik sıkıntıları dile getirdikten sonra dönemin Valisi Recep Yazıcıoğlu’ndan da bahseder. Ve son olarak bu görüşmenin yer aldığı projeyi değerlendirir.
Erzincan Askeri Lisesi
1939 Erzincan Depremi