Şener, Kaplan
1929 yılında Erzincan’ın merkeze bağlı Işıkpınar köyünde doğan Kaplan Şener, görüşmeye kısaca doğduğu yeri anlatarak başlar. Eski adı Vasgirt olan köyün Cumhuriyet dönemindeki durumundan bahseder. Vasgirt’in sosyo ekonomik durumuna ve coğrafi şartlarına da değinerek bölgenin genelde gelir seviyesi yüksek kimselerle meskun olduğunu söyler ve Vasgirt Deresi’nin ıslahı için yapılanlara değinir. 1939 Depremi öncesindeki Erzincan’ı anlatıp Eski Erzincan’ı yeni kurulan şehre tercih ettiğini belirtir. Eğitim hayatını kısaca anlattıktan sonra ilde yaygın olan meslek gruplarından bahseder. Erzincan ilinin folklorik özelliklerine, halkın inançlarına ve ileri gelen kanaat önderlerine değinen Şener, son olarak Erzincan Üniversitesi’nden beklentilerini sıralamaktadır.
Vasgirt (Erzincan, Türkiye)
Devlet Su İşleri (DSİ)