Niron, Meral
1943 yılında İzmir’de doğan Meral Niron, öğretmen okuluna giderken bir yandan da babasının desteği ile amatör olarak tiyatroculuğa başlar. 1957’de bir tiyatro yarışmasında birinci olan Niron, 1960’larda İzmir’e geldiğinde o dönemde yaşanan karışıklıklara tanıklık eder. 1965’te profesyonel olarak oyunculuğa başlayıp önce İstanbul’a daha sonra Ankara’ya geçer ve tiyatro çalışmalarına burada devam eder. Farklı gruplarla farklı sahnelerde rol alan Niron, devletin özel tiyatroları kontrol altında tutmasından bahseder. Birçok oyun esnasında polisin, onu ve diğer arkadaşlarını senaryonun uygunsuz olduğu gerekçesiyle gözaltına almak için geldiğini ve uzun sorgulamalara maruz kaldıklarını ifade eder. Ayrıca seyircinin bu gözaltılara tepki vererek tiyatroculara destek olduğunu da anlatır.tr_TR
Tiyatrotr_TR
Ankara (Türkiye)tr_TR