YazarTacoğlu, Tuğça Poyraz
YazarArıkan, Gülay
YazarSağır, Adem
Yayın Tarihi2012
Künye BilgisiTacoğlu, Tuğça Poyraz, Arıkan, Gülay, Sağır, Adem. Boşnak göçmenlerde göç ve kültürel kimlik ilişkisi: Fevziye köyü örneği. Turkish Studies, 7, 1, s. 1941-1965.tr_TR
ÖzetÇalışmada Ankara’nın Yenimahalle Belediye’sine bağlı Fevziye Mahallesi’nde yaşayan Boşnakların kültürel kimliklerini oluşturan unsurların saptanması amaçlanmıştır. Bu bağlamda Boşnakların kültürel kimliği; göç ve göçmenlik, Boşnakça, Avrupalılık, Müslümanlık, Boşnaklık, Türklük, örf ve adetler, giyim tarzı, yemekler ve yaşam tarzları açısından ele alınmıştır. Göçler kimlikle ilgili yapılan tanımları hızlı bir şekilde değiştirdiği için, göç olgusu ile kimlik inşası arasındaki ilişkiler de analiz edilmiştir. Kimlik kavramı, bir kereye mahsus tanımlanmış öğelerden çok, zaman, mekan ve etkileşim kalıpları bağlamında yeniden ve yeniden üretilen bir olgu olarak kabul edilmiştir. Çalışmada nitel veri toplama tekniklerinden derinlemesine görüşme tekniği kullanılmış ve veriler betimsel analiz tekniğiyle analiz edilmiştir.tr_TR
ÖzetIn this study was aimed to determine the factors that make up Bosnians’ cultural identity living in the Fevziye Mahallesi loyal Ankara Yenimahalle municipilty. In this contex, the cultural identity of the Bosnians are discussed in terms of migration and immigration, Bosnian, Europeanness, Islam, Bosnian identity, Turkishness, its traditions, dress, food and lifestyles. Because the migrations change quickly the identity-related definitions, the relations between migration phenomena and identity were analyzed in this study. The concept of identity has been accepted as repeatedly reproduced phenomenon rather defined one time-item than in contex of time, space and interaction tamplates. In the study, qualitative data collection techniques, depth interview technique and descriptive data analysis technique were used.tr_TR
DOI (For Scopus)dx.doi.org/10.7827/TurkishStudies.2908tr_TR
Anahtar KelimelerBoşnaktr_TR