DanışmanÖztürkmen, Arzu
YazarAras, Ramazan
Yayın Tarihi2005
Künye BilgisiAras, Ramazan. Migration and memory: Assyrian identity in Mardin Kerboran/Dargeçit. danışman Arzu Öztürkmen. İstanbul: Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2005. 250 s.tr_TR
AçıklamaBu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır.tr_TR
ÖzetThis thesis attempts to analyze the personal narratives and the life stories of Assyrians who lived and Kurdish people living in Kerboran/Dargeçit, Mardin. Focusing on the period between 1910-1980, it examines the migration, memory and identity structures of Assyrian and Kurdish communities in the region. Situating the local history of Kerboran/Dargeçit within the larger historical literature on Assyrian history, the thesis introduces new oral history material. The oral narratives and life stories which form the basis for this thesis are based upon a fieldwork conducted in Kerboran/Dargeçit, in Bakırköy and Yeşilköy regions in Istanbul and in Norrköping and Linköping cities in Sweden in different times since the summer of 2001. This study therefore also follows a multi-sited ethnographic analysis in searching for the historical relationships between Assyrian and Kurdish communities in that particular region.tr_TR
ÖzetBu tez Mardin Kerboran/Dargeçit'te yaşamış olan Süryanilerin ve yaşamakta olan Kürtlerin kişisel anlatılarını ve yaşam hikayelerini analiz etmeyi amaçlamaktadır. 1910-1980 döneminde, Süryani ve Kürt toplumlarındaki göç, hafıza ve kimlik yapılarım incelemektedir. Tez, Kerboran/Dargeçit yerel tarihini daha geniş bir Süryani literatürü içine yerleştirerek yeni sözlü tarih malzemesi sunmaktadır. Bu tezin temelini oluşturan sözlü anlatılar ve yaşam hikayeleri, Kerboran/Dargeçit'te, İstanbul'un Bakırköy ve Yeşilköy semtlerinde ve İsveç'in Norrköping ve Linköping şehirlerinde farklı zamanlarda 2001 yılının yazından beri yapılmış olan alan çalışmalarına dayanmaktadırlar. Bundan dolayı, bu çalışma çok alanlı bir etnografik analizi takip ederek, belirli bir bölgedeki Süryani ve Kürt toplumlarının arasındaki tarihsel ilişkileri araştırmaktadırtr_TR
Anahtar KelimelerSüryanilertr_TR
Anahtar KelimelerKürtlertr_TR