YazarUlutak, İlknur
Yayın Tarihi2001
Künye BilgisiUlutak, İlknur. (2001). Sözlü tarih ve belgesel sinema. Kurgu: Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Uluslararası Hakemli İletişim Dergisi, 18, s. 91-100.tr_TR
ÖzetSözlü tarih yöntemi tarih biliminde, sosyolojide, antropolojide, folklor araştırmalarında sıkça başvurulan bir yöntemdir. Aslında tarih kadar eski olan bu yöntemin 'Sözlü Tarih' terimi ile anılıyor olması yeni bir olgudur. 'Derinlemesine Mülakat', 'Sözel Tarih', 'Derin Söyleşi'; 'Röportaj' gibi tekniklere yakın duruyor görünrnesine karşın kendine özgü kuralları vardır. Bu çalışmada sözlü tarih nedir, kuralları nelerdir, sözlü tarih yönteminin belgesel sinemada kullanımı ve Türkiye'de bu yöntemle hazırlanmış belgesel çalışmalara değinilecektir.tr_TR
YayınlayanAnadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesitr_TR
Anahtar KelimelerSözlü Tarih Yöntemitr_TR
Anahtar Kelimelerİletişim Araçlarıtr_TR
Anahtar KelimelerDisiplinlerarası Çalışmatr_TR
BaşlıkSözlü tarih ve belgesel sinematr_TR
Yayın TürüMakaletr_TR
Dergi AdıKurgu: Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Uluslararası Hakemli İletişim Dergisitr_TR