Çaycı, Melahat
Vural, Duygu
http://hdl.handle.net/20.500.11834/999
1916 yılında Denizli ilinin Tavas ilçesinde doğan Melahat Çaycı, ilkokula Malhatun Kız Mektebi’nde başlar. Yunan işgali sırasında ailesiyle Muğla’ya kaçar. Babası genç yaşta ölünce kendisini köyün ağası büyütür. Her şeyiyle ilgilenen ağanın babasızlığını hissettirmediğini söyler. İki sene kız mektebinde okuduktan sonra Tavas’ta Cumhuriyet Okulu’na devam eder. Görüşmede okulla ilgili anılarından, aldığı derslerden, öğretmenlerinden bahseder. İlkokulun ilk senesinde bir törende okuduğu şiiri görüşme esnasında da okur. İsmet İnönü’yü Denizli’ye gelişi sırasında istasyonda karşılayan öğrencilerin arasında bulunmaktadır. Okumayı çok istediğini ancak kız çocuğu olduğu için ilkokuldan sonra okutulmadığını anlatır.tr_TR
Köy Hayatıtr_TR
Melahat Çaycı ile sözlü tarih görüşmesitr_TR