Akdokur, Mehmet
Uygun, Selçuk
1910 yılında Kilis’te doğan Mehmet Akdokur’un babası ayakkabıcılıkla uğraşır. Çocukluk döneminde köyde harman işlerinde çalışan Akdokur, bir yandan da ayakkabıcılıkla uğraşan babasına yardım eder. Bir süre kasaplık yapan dayılarının yanında çırak olarak da çalışır. Cumhuriyet ilan edildiğinde Kilis’te bulunduğunu ve haberi radyodan öğrendiğini söyler. Görüşmede, hatırladığı kadarıyla dönemin olaylarından ve Kilis’te yapılan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarından bahseder. Hiç okula gitmeyen Akdokur ve bir arkadaşı okumayı kendi kendilerine öğrenirler. 16-17 yaşına kadar Kilis’te yaşar ve daha sonra Adana’da çalışan abisinin yanına gider. Adana’da, abisi körük arabası sürerken kendisi de lokantada çalışır. 18 yaşına girince ehliyet alarak abisi gibi körük arabası sürmeye başlar.tr_TR
Kilis (Türkiye)tr_TR
Gençliktr_TR