Küpçü, Kenan
Ataş, İlker
1926 yılında İstanbul ilinin Beşiktaş ilçesinde doğan Kenan Küpçü, albay emeklisidir. İlkokula Beşiktaş'ta Dikilitaş İlkokulu’nda başlar ve burada iki sene okuduktan sonra Beşiktaş 18. İlkokulu’na devam eder. Cumhuriyet'in Onuncu yılında Beşiktaş 18. İlkokulu’nda öğrencidir. Onuncu Yıl Marşı’nı ilk defa Beşiktaş’taki Şeref Stadı’nda söyler. O gün İstanbul’daki bütün öğrencilerin Şeref Stadı’na geldiklerini ve hep beraber coşkulu bir şekilde Onuncu Yıl Marşı’nı söylediklerini anlatır. İlkokulda bit taraması ve tırnak kontrolü yapıldığını, öğretmenlerin ceza verdiğini ve disiplin kurallarının çok katı olduğunu ifade eder. İlkokulda bir ay Arap alfabesiyle okur ve daha sonra Latin alfabesine geçilir. Cumhuriyet Bayramları’nda sınıfı süslediklerini, Taksim’e giderek düzenlenen konserlere katıldıklarını anlatır. Dolmabahçe Sarayı’nda çok defa gördüğü Atatürk’ün genellikle spor kıyafetler giydiğini söyler. Çocukken yokluk çektiği için abisinin yanında çalışan Küpçü, ilkokuldan sonra Kabataş Lisesi’ne devam eder. Liseden mezun olduktan sonra da Hava Harp Okulu’na girer.tr_TR
Eğitim Sistemitr_TR
Kenan Küpçü ile sözlü tarih görüşmesitr_TR