Caner, Ali Haydar
Esen, Yasemin
1924 yılında Çanakkale’de doğan Ali Haydar Caner, görüşmede ilk olarak babasından bahseder. Babasının başarılı bir öğrenci olduğunu, Çanakkale İdadisini iyi derecede bitirdikten sonra İstanbul Mülkiye Mektebi’ne kayıt olduğunu ifade eder. İstanbul Mülkiye Mektebi’nde bir sene okuduktan sonra ikinci sene okulu bırakıp Çanakkale’ye döner. Çanakkale’de memurluk yapmaya başlayan babası üç evlilik yapar. Caner babasının üçüncü evliliğinden dünyaya gelir. 1930 yılında Çanakkale Merkez Cumhuriyet İlkokulu'na başlayan Caner, okula başladığı ilk günü, nasıl kayıt olduğunu anlatır. 1929 yılında Cumhuriyet’in 5. yıl kutlamalarına annesiyle gider ve hatırladıklarını görüşmede anlatır. Ortaokuldan sonra Balıkesir Öğretmen Okulu’na devam eder ve 1944-1945 eğitim yılında mezun olur. İlk görev yeri Zonguldak’ta hem idarecilik hem öğretmenlik görevini yürüterek beş sınıfa eğitim verir. 1948-1949 eğitim yılında Çapa Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi Bölümü’ne kaydolur. İkinci sınıfa geçtiği sene okulu kapatırlar ve eğitimine Ankara’da devam eder. 1949-1950 eğitim yılında beden eğitimi öğretmeni olarak Burdur’un Tefenni İlçesi’ne tayin olur. Burdur’dan sonra Isparta ve Çanakkale’de öğretmenlik görevini sürdürür ve 1980 yılında emekli olur. Caner görüşmede, okuduğu okulların fiziki yapılarından, öğretmenlerinden, aldığı eğitimden, arkadaş ortamından ve çocukluk anılarından detaylı olarak bahseder.tr_TR
Aile İlişkileritr_TR
Ali Haydar Caner ile sözlü tarih görüşmesitr_TR