İntepe, Halide
Özay, Ayhan
1913 yılında İstanbul’da doğan Halide İntepe, ilkokula Esma Sultan Mektebi’nde başlar. Babası yüzbaşıdır ve İzmir’e ilk giren askerler arasındadır. Ailenin Halide İntepe’den önce iki çocuğu daha olur fakat çok yaşamadan vefat eder. İntepe doğunca, bu çocuklarının da vefat etmesinden korkan aile çeşitli halk inanışları uygular. İntepe görüşmede, ailesinin uyguladığı batıl inanışlar ile ilgili detaylı bilgiler verir. İzmir’in kurtuluşundan sonra babası şimdiki adı Şirinyer olan Kızılçullu’da cephane deposu kurar ve aile de İzmir’e taşınır. İzmir’in Buca ilçesinde Fransız Mektebi’ne devam eder. Fransız Mektebi kapatılınca İzmir İtalyan Koleji’nde yatılı olarak okumaya başlayan İntepe, görüşmede okul yıllarından, aldığı eğitimden, okul anılarından, öğretmenlerinden bahseder. Ankara’da önce Etnoğrafya Müzesi’nde, daha sonra ise Milli Kütüphane’de memur olarak çalışır ve 1972 yılında emekli olur.tr_TR
text/pain
Batıl İnançlartr_TR