Şumlu, Sezen
Özlek, Nesrin
1940 yılında Adapazarı’nda doğan Sezen Şumlu, babasının subay olması münasebetiyle farklı illerde bulunduklarından, bu sebeple eğitimini Ankara’da tamamladığından bahsetmektedir. Babasının emekliliği dolayısıyla Adapazarı’na döndüklerini ve döndükten sonra 21 yaşında evlendiğini anlatmaktadır. Eşinin ve ailesinin kültürlü insanlar olduğunu söyledikten sonra onlarla mutlu bir hayat sürdüklerini söyler (02: 25). Annesini ve babasını, ardından eşini ve oğlunu kaybeden Şumlu, bu hadiselerin yıkıcı etkisinden bahsederken bu zorlukları inancı sayesinde aştığını ifade eder. Annesi ve babası boşanınca torununu himaye ederek onun geleceği için çabalaması, kendisini hayata bağlayan şeylerden birisi olur. Bunlar dışında Darülaceze’ye girişini, huzurevinin ortamını ve katıldığı faaliyetleri anlatır (05: 19). Şumlu son olarak, hayata dair tecrübe ve birikimlerini aktarmaktadır (06: 10).tr_TR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Medya A.Ş.
Kayışdağı (Ataşehir, İstanbul, Türkiye)tr_TR