Avcı, Ali
Özlek, Nesrin
http://hdl.handle.net/20.500.11834/965
Bu görüşme, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Medya A.Ş. tarafından Yaşam Boyu: Kimsesizlerin ve Yetimlerin Sıcak Yuvası başlığı altında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Darülaceze Müdürlüğü'nün desteğiyle gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmeler devam etmektedir.tr_TR
1942 yılında Sinop’ta doğan Ali Avcı'nın annesi kendisi daha bebekken babasından ayrılınca iki üvey anneyle büyür. Bu durumun yarattığı huzursuzluklar sebebiyle ilk gençlik yıllarında evden ayrıldığını dile getirir. Bu arada 7 yaşında iken dini eğitim almaya ve daha o yaşlarda muhtelif işlerde çalışmaya başladığını aktarır. 1962 yılında askere giden Avcı, 1966 yılında İstanbul, Gaziosmanpaşa’ya yerleşir. İstanbul’da bir lokantada çalışmaya başlar ve bu sırada evlenir, fakat bir süre sonra eşinden ayrılır. Bu evliliğin bitme nedenlerini aktaran Avcı, sonrasında iki evlilik daha yapar. Bu evlilikleri de devam etmeyen Avcı, 2009 yılında Darülaceze’ye yerleştiğini söyler (06:42).tr_TR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Medya A.Ş.
Kayışdağı (Ataşehir, İstanbul, Türkiye)tr_TR