Parlak, Sitare
Özlek, Nesrin
http://hdl.handle.net/20.500.11834/964
Bu görüşme, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Medya A.Ş. tarafından Yaşam Boyu: Kimsesizlerin ve Yetimlerin Sıcak Yuvası başlığı altında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Darülaceze Müdürlüğü'nün desteğiyle gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmeler devam etmektedir.tr_TR
29 Ekim 1940 tarihinde İstanbul’da doğan Sitare Parlak, çocukluğu, ve ailesi hakkında bilgiler vermektedir (02:33). Hayatının 50 yılını siyasete ve özellikle gençlerin eğitimine adadığını belirten Parlak, gençlerin başarıları ile bunun karşılığını aldığını belirtmektedir. İşletmeci olarak tekstil sektöründe iş hayatına ve siyasete atılan Parlak, partisinin Kadın Kolları Başkanı olur. Bu görevi esnasında yardıma muhtaç insanlara, özellikle kadınlara yardım elini uzatır. Beyoğlu Belediye Başkanı olduğu dönemlerde Kadir Topbaş’tan da destek gördüğünü belirtir (04:50). Annesini ve teyzesini kaybettikten sonra depresyona girdiğini fakat bu durumdan ve başka sıkıntılarından inancı sayesinde kurtulduğunu ifade etmektedir (05:25). Darülaceze’ye giriş öyküsünü ve girmeden önce kurum hakkında düşündüklerini de aktarmaktadır. Darülaceze’nin güven ve huzur veren bir ortamı olduğunu belirttikten sonra hayat tecrübelerinden bahsetmektedir (09:40).tr_TR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Medya A.Ş.
Kayışdağı (Ataşehir, İstanbul, Türkiye)tr_TR