Özkan, Fatma Selma
Özlek, Nesrin
http://hdl.handle.net/20.500.11834/960
Bu görüşme, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Medya A.Ş. tarafından Yaşam Boyu: Kimsesizlerin ve Yetimlerin Sıcak Yuvası başlığı altında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Darülaceze Müdürlüğü'nün desteğiyle gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmeler devam etmektedir.tr_TR
1951 yılında İstanbul ilinin Şişli ilçesine bağlı Nişantaşı semtinde doğan Fatma Selma Özkan, ailesi ve iş hayatı hakkında bilgiler verir. Geçirdiği ufak bir rahatsızlığın zamanla büyüyüp ciddi boyutlara ulaşmasını ve yaşamını nasıl değiştirdiğini aktarmaktadır (03:06). Bu hastalığın tedavisinde umutsuzluğa düşüldüğünü ancak iyileştiğini söyler. Ailesini kaybeden Özkan, kimsesiz kaldıktan sonra Darülaceze’ye yerleşir. Darülaceze ve personeli hakkındaki önyargılarını ve bunların nasıl değiştiğini anlattıktan sonra hayat tecrübeleriyle gençlere çeşitli tavsiyelerde bulunmaktadır (09:55).tr_TR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Medya A.Ş.
Kayışdağı (Ataşehir, İstanbul, Türkiye)tr_TR