Yazarİnan, Yaşar
Emeği GeçenlerDoğanay, Erkan
AçıklamaBu görüşme, Küçükçekmece Belediyesi tarafından, Bir Zamanlar Küçükçekmece: Küçükçekmece Sözlü Tarih Çalışması başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 33'tür.tr_TR
Özet1939 yılında Sefaköy’de doğan Yaşar İnan, ilk olarak eski adı Safraköy olan Sefaköy ile ilgili bilgiler vermektedir. Semtteki hamamdan, karakoldan ve kuyudan bahseden İnan, semtin Osmanlı dönemindeki durumunu ve bölgenin o dönemde nasıl kullanıldığını anlatır. Muhtarı olduğu Tevfikbey Mahallesi’nin tarihi ile ilgili bilgiler veren İnan, mahallenin, ilçe olmaya aday gösterilen mahalleler arasında olduğunu da belirtir.tr_TR
Hazırlayan/DestekleyenKüçükçekmece Belediyesi
xmlui.metadata.dc.format.mimetypeaudio/x-mpegtr_TR
xmlui.metadata.dc.format.mimetypetext/plain
BaşlıkYaşar İnan ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
Yayın TürüGörüşme
xmlui.metadata.dc.publisher.placeTürkiye, İstanbul, Küçükçekmecetr_TR
xmlui.metadata.dc.description.referencesBir zamanlar Küçükçekmece: Küçükçekmece sözlü tarih çalışması. küratör Erkan Doğanay. İstanbul: Küçükçekmece Belediyesi Kültür Yayınları, 2014.tr_TR