Ali, Mustafa
Doğanay, Erkan
http://hdl.handle.net/20.500.11834/941
Bu görüşme, Küçükçekmece Belediyesi tarafından, Bir Zamanlar Küçükçekmece: Küçükçekmece Sözlü Tarih Çalışması başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 33'tür.tr_TR
1958 yılında Çorum’da doğan Mustafa Ali, 1978 yılında liseyi bitirince okumak için İstanbul’a gelir. 1980’de İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’ne başlar. Mezun olduğu sene okul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne dönüşür. Ali, 1982’de bir aile dostunun vesilesi ile Sefaköy Sultan Murad Camii’nde göreve başlar. 1989 yılına kadar aynı camide görev yapar. Aynı dönemde Konya İmam Hatip Lisesi’ne öğretmen olarak atanan Ali, 1989-1990 yıllarında öğretmenliği bırakarak Sefaköy’deki Tevfik Bey Camii’nde göreve başlar. Tevfik Bey Camii’nin yapımından ve tarihçesinden kısaca bahseden Ali, 31 yıldır aynı ilçede ve aynı camide din görevlisi ve aynı zamanda ilçe okulunda din kültürü öğretmeni olarak çalışmaktadır. Konuşmasının sonunda, Sefaköy’e geldiği ilk yıllardaki semtin, yol, yerleşim ve etnik nüfus yapısının detaylarından bahseder.tr_TR
Küçükçekmece Belediyesi
Küçükçekmece (İstanbul, Türkiye)tr_TR
Sefaköy (Küçükçekmece, İstanbul, Türkiye)tr_TR
Dintr_TR
Din Adamlarıtr_TR
Mustafa Ali ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1958, Çorum; T.C.; Erkek; Din Görevlisi, İmamtr_TR
Türkiye, İstanbul, Küçükçekmecetr_TR
Bir zamanlar Küçükçekmece: Küçükçekmece sözlü tarih çalışması. küratör Erkan Doğanay. İstanbul: Küçükçekmece Belediyesi Kültür Yayınları, 2014.tr_TR