Ünker, Aykut
Uzun, Mertcan
Bayrak, Ömer Yavuz
Bayrak, Mehmet Ali
Turgay, Serhat
Paçalıoğlu, Gökhan
http://hdl.handle.net/20.500.11834/939
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Maltepe ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 6'dır.tr_TR
1953 yılında Mardin’de doğan Aykut Ünker, çocukluğundaki Maltepe’yi detaylarıyla anlatmaktadır. Maltepe’nin aslında dereleri ve plajlarıyla ünlü bir sayfiye yeri olduğunu ve pek çok Yeşilçam filminin burada çekildiğini söyler. Havasının ve suyunun güzelliğinden dolayı ilçede yetişen sebzelerin, meyvelerin hatta pişirilen ekmeklerin bile tadının farklı olduğunu belirten Ünker'e göre Maltepe, ilçe olduktan sonra değişir ve bozulur. Eskiden insanların evlerinin kapılarını açık bırakacak kadar birbrilerine güvendiklerini ancak şimdi sitelerdeki demir kapıların bile kitlendiğini ve buna rağmen çeşitli hırsızlık olaylarının yaşandığını aktarmaktadır. Altın kumlu plaj olarak bilinen Süreyya plajında meşhur çay bahçeleri ile gazino ve restoranların olduğunu, Türkiye’ye gelen Avrupalıların burada konaklayıp, denize girdiğini söyler. Özellikle Bahtiyar Uyanık’ın belediye başkanı olduğu dönemlerde sanatın ve sanatçının desteklendiğinden bahseder.tr_TR
Maltepe (İstanbul, Türkiye)tr_TR
Su Kaynaklarıtr_TR
Ağaçlartr_TR
Toplumsal Değişimtr_TR
Sanattr_TR
Aykut Ünker ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1953, Mardin; T.C.; Erkek; Ressam, Gazetecitr_TR
Türkiye, İstanbul, Maltepetr_TR
Uzun, M., Bayrak, Ö. Y., Bayrak, M. A., Turgay, S., Paçalıoğlu, G.. "Başkasına özenme, özünü bulursan seni hiçbir güç yıkamaz". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 06 Maltepe.tr_TR