Sevencan, Kubilay
Yetkin, Gülru
Alper, Merve
Ünal, Gözde
Batur, Yonca Ceren
Özkan, Merve
http://hdl.handle.net/20.500.11834/938
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Maltepe ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 6'dır.tr_TR
1970 yılında Trabzon ilinin Of ilçesinde dünyaya gelen Kubilay Sevencan, 1974 yılında İstanbul’a gelir. Çocukluğu ve gençliği Maltepe’de geçen Sevencan, ilçeden sadece askerlik döneminde ayrıldığını söyler. 10 yaşında başladığı futbolu 14 yaşından itibaren resmi olarak oynamaya başlar. Çocukluk dönemini anlatırken oynadıkları oyunlardan da bahseder. Sürekli dışarıda oldukları ve oyunlarını sokakta oynadıkları için şimdiki nesil gibi eve bağımlı olmadıklarını bu sebeple de sosyal ilişkilerinin ve arkadaşlıklarının çok iyi olduğunu ifade eder. Maltepe’nin bomboş ve yemyeşil bir alandan ibaret olduğu zamanları ve bugünkü noktaya nasıl gelindiğini anlatan Sevencan, özellikle Maltepe Köprüsü yapılırken ciddi bir ağaç kıyımı yapıldığından bahseder. Çocukluğunun geçtiği Selamet Mahallesi’nde kimsenin bir diğerinin kimliği, dini ve mezhebi ile ilgilenmediğini söylemektedir. Mahalledeki komşuluk ilişkilerine, güven anlayışına ve paylaşım kültürüne değinerek ilişkilerin çok daha samimi olduğunu ifade eder.
Kentleşmetr_TR
Kubilay Sevencan ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1970, Trabzon; T.C.; Erkek; Belediye Çalışanıtr_TR
Türkiye, İstanbul, Maltepetr_TR
Yetkin, G., Alper, M., Ünal, G., Batur, Y. C., Özkan, M.. "Benim için en büyük yıkım Maltepe Köprüsü'dür". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 06 Maltepe.tr_TR