Önhan, Nurhan
Kalkan, Sevgi
Şeker, Gamze
Kocabaş, Yusuf
Gürbüz, Sertan
Yalçın, Yasin
http://hdl.handle.net/20.500.11834/936
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Maltepe ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 6'dır.tr_TR
1950 yılında İstanbul ilinin Şişli ilçesinde doğan Nurhan Önhan, polis memuru olan babasının tayini Kartal’a çıkınca ailesiyle Maltepe’ye yerleşir. İlçenin aslında bir balıkçı ve Rum köyü olduğunu söyler. Mübadele ile göç eden Rumlardan sonra bölgede tarım ve hayvancılık yaygın olur. Çocukluk döneminden bahsederken oyun oynadıkları her yerin tarla olduğunu; bazen tarla ve bahçelere girerek sebze, meyve çaldıklarını anlatır. Kadın erkek ilişkilerine de değinen Önhan, gençlerin hem korkudan hem de saygıdan flört etmediğini belirtir. En büyük eğlencelerinin sinema olduğunu söyledikten sonra gençlik yıllarında izlediği ve beğendiği filmlerden de bahseder. Aile içi ilişkileri özellikle saygı üzerine kuruludur. Doğa güzelliği nedeniyle birçok yeni dönem televizyon dizisine ev sahipliği yapan ilçenin geçmişi hakkında bilgiler veren Önhan, Maltepe dışında bir yerde yaşayamayacağını söylemektedir.tr_TR
Maltepe (İstanbul, Türkiye)tr_TR
Tarımtr_TR
Hayvancılıktr_TR
Kadın Erkek İlişkileritr_TR
Nurhan Önhan ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1950, İstanbul; T.C.; Erkek; Emeklitr_TR
Türkiye, İstanbul, Maltepetr_TR
Kalkan, S., Şeker, G., Kocabaş, Y., Gürbüz, S., Yalçın, Y.. "Ben evden baktım mı adaları görürüm...". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 06 Maltepe.tr_TR