Algan, Ayla
Bekil, Turgut
Görpe, Alara
Özücer, Sinan
Öğretmen, Ayşe R.
http://hdl.handle.net/20.500.11834/931
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Şişli ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 13'tür.tr_TR
İstanbul ilinin Şişli ilçesine bağlı Osmanbey semtinde doğan Ayla Algan, semtin değişimi hakkında bilgiler vermektedir. Konak kültürü kaybolduktan sonra ailelerin küçüldüğünü ve herkesin sadece kendisi ile ilgilendiğini söyler. Artık aynı apartmanda oturan komşuların bile bir diğerini tanımadığını anlatırken konuyla ilgili bazı anılarını da aktarır. Beyoğlu’ndaki eğlence kültüründen de bahseden Algan, eğlenmenin de, içmenin de bir adabı olduğunu ifade eder. Bunun dışında İstanbul’daki trafik sıkıntısına da değinerek herkesin trafik terbiyesine ihtiyacı olduğunu belirtmektedir.tr_TR
Şişli (İstanbul, Türkiye)tr_TR
Kentleşmetr_TR
Nişantaşı (Şişli, İstanbul, Türkiye)tr_TR
Ayla Algan ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
İstanbul; T.C.; Kadın; Oyuncutr_TR
Türkiye, İstanbul, Şişlitr_TR
Bekil, T., Görpe, A., Özücer, S., Öğretmen, A. R.. "Herkes kendi güzel hapishanesinde oturuyor". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 05 Şişli.tr_TR