Hiristidis, Dimitri
Aktaş, Sanem
Şahin, Şeyma
Kaçmaz, Selin Irmak
Ata, Uğurcan
Gümüş, Kübra
http://hdl.handle.net/20.500.11834/929
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Şişli ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 13'tür.tr_TR
1939 yılında İstanbul ilinin Üsküdar ilçesine bağlı Beylerbeyi semtinde doğan Dimitri Hiristidis, ilk ve ortaokulu Maçka’daki teknik okulda tamamlar. İlk gençlik yıllarında arkadaşlarıyla Beyoğlu’nda buluşan Hiristidis, sinema ve kulüplere gittiklerini söyler. Taksim sinemaları ve dönemin filmleri hakkında detaylı bilgiler verir. Bunlar dışında düğün ve gazino eğlencelerinin olduğunu belirtir. Toplumsal dönüşümden ve eski komşuluk ilişkilerinden bahsederken araba ve ev aletleri gibi teknolojik aletleri herkesin alamadığını ifade eder. Hiristidis, İstanbul’un meşhur yankesicilerinden ve sonradan tövbe etmiş olan Sülün Osman’dan da bahseder.tr_TR
Şişli (İstanbul, Türkiye)tr_TR
Toplumsal Değişimtr_TR
Dimitri Hiristidis ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1939, İstanbul; T.C.; Erkek; Asansör Tamircisitr_TR
Türkiye, İstanbul, Şişlitr_TR
Aktaş, S., Şahin, Ş., Kaçmaz, S. I., Ata, U., Gümüş, K.. "Tramvaylar Şişli'ye kadar gelirdi". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 05 Şişli.tr_TR