Doğu, Yaşar
Uzun, Mertcan
Demir, Enes
Bila, Berivan
Demir, Aynur
http://hdl.handle.net/20.500.11834/927
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Şişli ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 13'tür.tr_TR
1927 yılında İstanbul ilinin Şişli ilçesinde doğan Yaşar Doğu, Şişli’nin, dünyanın en güzel ilçesi olduğunu ve bu ilçede oturmanın bir ayrıcalık olduğunu ifade eder. Eskiden birçok ünlü ismin ilçede ikamet ettiğini ancak Anadolu’dan göç aldıktan sonra ilçenin değiştiğini söyler. Kendi nikahına kravatsız giden Doğu, nikahı kıymak istemeyen memuru ikna etmek için önce özür dilediğini sonra da hemen bir kravat bulduğunu anlatır. İstanbul’un, izlenen yanlış politikalar yüzünden değiştiğini ve bozulduğunu belirtmektedir. Bugünün gençlerini ve moda anlayışını kendi dönemi ile kıyaslayarak önceki neslin gençliğini daha kaliteli bulduğunu söyler.tr_TR
Şişli (İstanbul, Türkiye)tr_TR
Modatr_TR
Kadın Erkek İlişkileritr_TR
Yaşar Doğu ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1927, İstanbul; T.C.; Erkek; Muhtartr_TR
Türkiye, İstanbul, Şişlitr_TR
Uzun, M., Demir, E., Bila, B., Demir, A.. "Şişli'de bir apartman, yoksa eğer halin yaman...". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 05 Şişli.tr_TR