Cenani, Yüksel
Engiz, Sezen
Karaaslan, Burak
Çınar, Eda
Tanrıverdi, Sare
Doğuyıldız, Cansu
http://hdl.handle.net/20.500.11834/926
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Şişli ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 13'tür.tr_TR
1940 yılında İstanbul’da doğan Yüksel Cenani, çocukluk dönemini anlatırken o yıllarda oynadıkları oyunlara değinir. Ulaşımda tramvayın diğer vasıtalardan daha yaygın ve kullanışlı olduğunu söyler. 1956’da bir yakınlarının vesilesiyle marangozluğa başlayan Cenani’nin ustası, Mina Kalfin isimli bir Rumdur. 6-7 Eylül Olayları’ndan sonra şehri terk eden Ermeniler ve Rumlarla zanaatın da bittiğini ifade eder. İstanbul’un birçok semtinde hem kilise hem de cami bulunduğunu ve insanların birbirlerine saygı duyduğunu belirtir. Bayram kutlamalarından ve gazino eğlencelerinden bahseder. 1960 İhtilali’nden iki ay sonra askere gider ve askerlik dönüşü Osmanlı Bankası’nın marangozluk işlerini yaparak mesleğe devam eder. Mecidiyeköy’ü anlatan Cenani, semtin değişimi hakkında bilgiler verir.tr_TR
Şişli (İstanbul, Türkiye)tr_TR
Yüksel Cenani ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1940, İstanbul; T.C.; Erkek; Marangoztr_TR
Türkiye, İstanbul, Şişlitr_TR
Engiz, S., Karaaslan, B., Çınar, E., Tanrıverdi, S., Doğuyıldız, C.. "Bizim oynayacak yerimiz vardı şimdi kimsenin oynayacak yeri yok.". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 05 Şişli.tr_TR