Samsa, Kevser
Koylan, Dicle
Kan, Alara
Aktürk, Elif
Derin, Çağatay
Erdoğan, Tugay
http://hdl.handle.net/20.500.11834/924
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Şişli ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 13'tür.tr_TR
1934 yılında Balıkesir ilinin Susurluk ilçesinde doğan Kevser Samsa, 1972’den beri Şişli’de oturmaktadır. 1964 yılında eşiyle İstanbul’a gelen Samsa, 1960’lı yıllardaki Mecidiyeköy’ü ve semtin değişimini anlatır. O yıllarda neredeyse tamamı dutluk olan bölgede, çocuklarının piknik yapmak ve oyun oynamak için çok geniş alanlarının olduğunu söyler. Ayazağa’daki çamların arasında her haftasonu müsabakalar düzenlendiğini ve orada hem piknik yapıp hem de müsabakaları izlediklerini belirtir. Bunun dışında sinema ve kadın programları yapan gazinolara gittiklerini söyleyen Samsa, burada birçok ünlü sanatçıyı dinleme şansı yakalar.tr_TR
Şişli (İstanbul, Türkiye)tr_TR
Mecidiyeköy (İstanbul, Türkiye)tr_TR
Kevser Samsa ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1934, Balıkesir; T.C.; Kadın; Ev Hanımıtr_TR
Türkiye, İstanbul, Şişlitr_TR
Koylan, D., Anıl, B., Yüksel, M. İ., Kan, A., Aktürk, E., Derin, Ç., Erdoğan, T.. "O zaman buralarda hiç ev yok, hep dutluk...". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 05 Şişli.tr_TR